Als je maar één minuut met een IT-professional over containers praat, zal dat onvermijdelijk leiden tot een gesprek over containerbeheer en orkestratie. Het kan gemakkelijk zijn om een container te implementeren, maar ze op schaal operationeel maken - vooral wanneer ze worden ingezet naast microservices en worden afgehandeld door veel verschillende cloudproviders - is niet iets wat amateurs kunnen doen. Experts zeggen dat je een goede coördinatie nodig hebt; bovendien zouden de meesten ook het gebruik van een orkestratietool aanraden vanwege de complexiteit. En als we het over de orkestratietool hebben zal Kubernetes als optie vallen bij developers.
Kubernetes is een systeem voor container management. Het is oorspronkelijk ontwikkeld door een team van Google en valt nu onder de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Er zijn veel opties beschikbaar voor containerbeheer, maar Kubernetes is een van de favorieten. Wat dit specifieke container management systeem zo speciaal maakt is dat het een van de grootste high velocity projecten ooit is in de open-source geschiedenis - wat betekent dat zijn populariteit alleen nog maar zal groeien de komende jaren. Dit betekent dat er nog meer over gesproken zal gaan worden, niet alleen met degenen die in de technologie werken, maar ook met degenen die dat niet doen.
Kubernetes is een open-source platform voor het automatiseren van Linux container operaties. Het systeem elimineert veel van de handmatige processen die betrokken zijn bij het implementeren en schalen van gecontaineriseerde (holyshit wat een woord he?) applicaties. Met andere woorden, je kan hosts groepen die gedraaid worden door Linux-containers clusteren, en Kubernetes maakt het eenvoudig om deze clusters te beheren.
Containers bieden ontwikkelaars een aantal praktische voordelen: snelle provisioning van hardware zonder veel gedoe of tijdverlies. Developers begrijpen dus al het nut van Kubernetes en zodra bedrijven begrijpen wat containerisatie hen kan bieden zullen ze tal van mogelijkheden ontdekken. Bijvoorbeeld dus implementatiesnelheid, integratie van workloads en compatibiliteit met een DevOps-cultuur.
Je kunt een container orchestrator (zoals Kubernetes) zien zoals je een dirigent voor een orkest zou zien. Op dezelfde manier als een dirigent zou zeggen hoeveel trompetten er nodig zijn en waar ze moeten spelen zou een container orchestrator zeggen hoeveel webserver front-end containers er nodig zijn, waar ze voor dienen en hoeveel resources er aan hen moeten worden toegewezen. In het kort is het dus een tool die developers helpt om het potentieel van containers te bereiken.
Meer weten? Binnenkort (geen idee wanneer) komen we met een vervolgblog over Kubernetes.
Spannnenddddd😁
Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.
Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!
Bekijk ze op onze jobs pagina.
Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.