Eigenlijk belden we Ivan om te weten of ‘ie blij is met z’n spot. Dat werd uiteindelijk toch best wel een inspirerend verhaal. Vinden we zelf.
Het lijkt zo simpel: gooi er wat toekomstbestendigheid in en er gaat niks meer kapot. Maar de werkelijkheid is een stuk zwarter dan je denkt - zelfs voor de ervaren developer. Voor Ivan is die werkelijkheid op de een of andere manier hartstikke roze (en dat zonder bril!): “Wat je uiteindelijk moet kunnen doorzien is snappen hoe je processen en taken voor developers makkelijker kunt maken. Wat moet je afkoppelen? Waar kun je innoveren? Waar liggen obstakels?” Tja, daar waren wij ook toch wel even benieuwd naar.
Dus: zo begonnen we het gesprek met Ivan. Het ging niet over al die A-klanten waar hij voor werkt, we stapten meteen de trein op. Want de 16 uur die hij nu voor onze opdrachtgevers beschikbaar is? Veel te weinig zou je denken, maar dat is nou juist de kracht van Ivan en de visie die hij met al zijn ervaring heeft opgebouwd: “In principe is alles al bedacht in de wereld, dus de enige echte slimme DevOps-aanpak is goed kijken naar best dedicated practices en de architectuur erachter. Je hoeft daarna niets meer uit te vinden of te bouwen, wat veel meer tijd en geld kost.”
Kubernetes.io. Het is de bijna een tweede levensader voor Ivan: “Service discovery, load balancing, horizontal scaling, automatic bin packing, storage orchestration. Het is ongekend wat je er - zeker als DevOps Specialist - mee kunt. In de basis is het vooral een open source tool die 99,5% van alles wat je zou willen automatiseren ook daadwerkelijk kan automatiseren.” En juist daarom is het ook een extra interessante tijd, vindt Ivan: “Nu steeds meer nerds elkaar beter weten te vinden en alles open source wordt, hoeven we alleen maar de architectuur te begrijpen om het vervolgens uit te rollen met de juiste quality checks. Ik was laatst op een conferentie in Spanje, het is echt bizar hoe iedereen elkaar daar zo makkelijk weet te vinden en op dezelfde golflengte zit.”
Empathie, het is voor Ivan een van zijn belangrijkste instrumenten, een KPI bijna: “Er is soms een universum van verschil tussen gebruikers en klanten. Sommige zijn meer geeky, innovatiegericht en kunnen gemakkelijk nieuwe technologieën overnemen. Anderen zijn meer ouderwets en niet zo enthousiast of snel. De sleutel is dan juist om verbinding te maken, nooit de schuld te geven en het product of de dienst precies af te stemmen op de persoon en het team van ontwikkelaars dat het gaat gebruiken.”
Het moge duidelijk zijn. Ivan is happy met ons: “Wat zo mooi is aan Software Vrienden is dat je indirect en direct in contact staat met andere nerds. Superfijn is ook de focus op je wensen als developer. Waar wil je aan werken? Waar wil je nog beter in worden? De vrijheid en de informele sfeer die je bij Software Vrienden voelt, is echt heel waardevol. Ik kan nu ook heel goed mijn tijd en energie steken in GO, voor mij dé taal op dit moment waarmee je werkelijk alles kunt bouwen. Beter nog dan met Python waar alle aandacht naartoe gaat.”
Het is zelfs een van z’n ambities om er iets mee te doen! Ivan: “Het is nog een mega grote uitdaging om kwantum wereldwijd toepasbaar te maken, maar de potentiële mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt echter wel twee partijen in deze wereld, de believers en de non-believers. Ik zit in die eerste groep. Zoals ik al zei, er ontstaat een heel interessante, nieuwe wereld voor developers. Software Vrienden is op dit moment de enige plek waar je als developer op je eigen tempo die nieuwe wereld mag ontdekken, samen met andere nerds.”
Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.
Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!
Bekijk ze op onze jobs pagina.
Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.